друкувати


Ігор-Богдан Антонич: 100 років з дня народження в "Є"(фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 04:06:05
4 вересня у Культурно-мистецькому центрі "Є" в місті Івано-Франківськ відбулось святкування 100 річниці від дня народження українського поета Богдана-Ігоря Антонича.

З цієї нагоди в центрі "Є" відбулися вуличні акції і театралізовані літературні читання, організовані студентами філології Прикарпатського університету. Цього дня у невимушеній обстановці читали поезію Антонича під супровід скрипки і гітари.

Також уваги заслуговує флеш-моб, організований на честь дня народження поета. Кілька десятків молодих людей влаштували оригінальні читання поезії Антонича за допомогою повітряних кульок. Учасники флеш-мобу написали на кожній кульці по літері, за допомогою чого просто на вулиці вибудували уривки з віршів поета. Цікаво те, що поезію на кульках можна було читати з декількох ракурсів, наприклад згори. Так що цю акцію сміливо можна назвати "Читання поезії Антонича з висоти пташиного польоту". Окрім того, в кожній кульці чекав сюрприз – вірші поета, які читали усі охочі, ефектно луснувши перед цим кульку.

Наприкінці святкування дня народження армія прихильників "хлоп’яти із сонцем у кишені" влаштувала акцію "Читаймо Антонича разом!". Молодь роздавала перехожим листівки з портретом та віршами Антонича. До речі, ці листівки було зроблено власноруч, тому читаючи їх, можна було відчути особливу енергетику.



Обговорити на форумі