друкувати


Податківцями розглянуто 168 письмових звернень громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 11:43:49
У значній кількості письмових звернень, поданих з початку року до органів державної податкової служби області, громадяни повідомляють про порушення діючого законодавства фізичними чи юридичними особами. Працівники податкової служби уважно вивчають кожне звернення і здійснюють комплекс заходів щодо усунення наявних порушень.

Так, нещодавно до ДПІ в Снятинському районі надійшло письмове звернення від підприємців району щодо вжиття заходів по припиненню діяльності нелегальних перевізників. Працівниками інспекції проведено рейдові перевірки, в результаті яких виялено ряд фактів порушень діючого законодавства. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, повідомляє відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян.

В іншому випадку косівськими податківцями, розглянуто колективне звернення громадян з інформацією про порушення податкового законодавства службовими особами одного із ринків району. Для відповідного реагування щодо перевірки фактів, викладених у заяві, працівниками ДПІ у відповідності до вимог Закону України "Про державну податкову службу в Україні" проведено позапланову перевірку, якою виявлено порушення Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та застосовано штрафні (фінансові) санкції.

Загалом, за 9 місяців поточного року, працівниками державної податкової служби області розглянуто 168 письмових звернень громадян. Із поданих письмових звернень 136 (81,0%) складають заяви, 23 (13,7%) – скарги, 8 (4,8%) - інформаційні запити та одна (0,6%) пропозиція. В порівнянні з відповідним періодом 2008 року кількість письмових звернень зменшилась на 9, або 5,1%.

Всю необхідну інформацію щодо порядку розгляду звернень в органах державної податкової служби України, порядку оформлення та подання письмового звернення та ін. громадяни можуть отримати на офіційному веб-сайті ДПА в області (www.odpa.if.ua) в розділі "Приймальня громадян".

Обговорити на форумі