друкувати


Обіцянки прем’єрки: Дамби побудуємо, втрати компенсуємо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-05 12:43:29
Вже у середу, 7 жовтня на черговому засідання уряду буде прийнято рішення про збільшення видатків з Держбюджету на виконання програми з будівництва берегоукріплювальної дамби на річці Бистриця Солотвинська.

Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час перебування у селі Жураки Богородчанського району на Прикарпатті. За словами прем’єрки будівництво триватиме і завершиться вже до кінця року.

Окрім того, пані Юлія запевнила прикарпатців, що уряд вчасно та в повному обсязі фінансуватиме усі протипаводкові програми, зокрема, програму "Тиса", яка є ключовою вже для Закарпаття. За словами пані Юлії, уряд "завжди намагається доводити до кінця усі заплановані програми, незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію". Одна з таких програм – будівництво водозахисних споруд з метою запобігання повеням та підтопленням, яка розрахована до 2020 року. Наразі вона виконується навіть з випередженням.

Самим ходом будівельних робіт дамби у Жураках Юлія Тимошенко задоволена. Вона впевнена, що все зроблено якісно, і дамба відтепер захищатиме село від руйнації.

Уряд вже виділив понад п’ять мільярдів гривень на подолання наслідків повені та попередження їх у майбутньому, проте в кризу, на переконання прем’єрки, це надзвичайно важко робити. "Але ми знаємо, що, вкладаючи сюди фінансові ресурси, ми захищаємо всю Західну Україну від будь-яких несподіваних дощів, повеней, паводків, захищаємо життя людей і сільгоспвиробництво", - сказала пані Юлія.

Глава уряду зупинилася також і на зловживанні коштами. отже люди, які постраждали від повені 2008 року, в у разі неотримання обіцяної компенсації, можуть звертатися на урядову телефонну лінію. "Якщо нам повідомляють, то я втручаюсь особисто і наводжу порядок", - пообіцяла Юлія Тимошенко. За її словами, уряд продовжуватиме виплачувати і компенсацію за знецінені вклади "Ощадбанку". Наразі вже 6,5 мільйонів людей отримали по тисячі гривень. Залишилося роздати кошти ще 1,5 тисячі громадянам.

Автор: Наталія ФЕЩУК, "Високий замок"
Обговорити на форумі