друкувати


З Україною в серці, і з Юлею в команді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-05 12:11:24
У суботу ввечері 3 жовтня в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбувся концерт у рамках Всеукраїнського туру "З Україною в серці" на підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Ще зранку на майдані працювали робітники та встановлювали дорогу сцену із професійною апаратурою. Не бракувало тут і міліції.

Перед концертом відбулася прес-конфереція учасників туру. Щоправда усі чекали, що й сама Юлія Володимирівна також тут буде, але у прем’єрки були інші справи. Натомість про свою громадську позицію прикарпатським журналістами заявляли співаки Олександр Понамарьов, Ірина Білик, Максіма і Вадим Красноокий із гурту Med Heads XL.

За словами Максіми, у турі їй цікаво, вона може зустрічатися із різними людьми та створювати багато позитиву. А для неї, як творчої особистості, таке імпонує. Не оминула співачка й пані Тимошенко похвалити. "Вона красива, сильна жінка і може представляти нас на міжнародному рівні". Вадим Красноокий в Івано-Франківську вперше. Він та його гурт дуже хотіли потрапити на Прикарпаття, бо це один із найповажніших культурних центрів України. І ось таку можливість їм надав тур. Дещо стриманим у своїх словах був Олександр Пономарьов. Він сказав, що на виборах у БЮТ непогані шанси на перемогу, ось він і долучився до туру.

На самому концерті було тисячі івано-франківців та гостей міста. Безкоштовно послухати улюблених артистів і потанцювати хотілося кожному. Концертом люди були задоволені, але чимало представників старшого покоління відзначили дещо дивну поведінку Ірини Білик та її в більшості російськомовні, на відміну від колег, пісні. Ірина Білик виконала тільки три пісні українською мовою. "Здавалося, що співачка аби чимось занадто схвильована, або вживала алкоголь", - казали івано-франківці.

На закінчення концерту вийшла Юлія Тимошенко. "Я щаслива бути серед вас, - сказала прем’єрка, - тому що кожен день нашого життя ми мусимо присвячувати нашій рідній Україні. Я знаю, що саме тут, на прикарпатській землі є справжні герої, які ніколи не дадуть образити й принизити Україну. Наша держава завжди буде сильною, тому що є сини і доньки з прекрасної Івано-Франківщини".

Потім Юлія Володимирівна звернулася до історії та згадала, що в 1919 році тодішній Станиславів був столицею Західно-Української Народної Республіки, що на Прикарпатті народилася Роксолана. "Я переконана, що цей патріотичний дух тут досі живе, - сказала пані Тимошенко, - а ці високі стандарти несете по всій Україна"

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі