друкувати


Хочете почути вітер з Карпат?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-02 01:39:15
Його хвилюючі вібрації можна відчути, відвідавши сьогодні виставку під такою назвою, яка о четвертій дня відкривається у Коломийському музеї народного мистецтва імені Йосафата Кобринського.

У ній представлені творчі полотна Володимира Сандюка і Олега Чуйка. Олег практикується у розписі на шовку, а про творчість Володимира Сандюка дуже виразно сказала кандидат мистецтвознавства Лідія Хомяк:

-Поруч із мякими колірними вібраціями краєвидів, представлених на виставці, пейзажні полотна Володимира Сандюка дзвінко лунають варварською розкішшю червоних, салатових, фіолетових, жовто-гарячих яскраво-синіх барв. Підкреслено декоративні, побудовані на сполученні геометризованих, схожих на осколки віражного скла площин, композиції дихають неабиякою вітальною силою. Автор використовує колір у якості абсолютного елемента, що перетворюється на домінанту, тоді як зображувані предмети: дахи, дерева, вориння, гірські вершини, ніби плавляться, дематеріалізуються у ризиковано-розкутій грі видовжених мазків….

Володимир Сандюк і Олег Чуйко – учасники всеукраїнських і міжнародних виставок, презентували поціновувачам мистецтва і свої персональні виставки у картинних галереях і музеях Івано-Франківщини. Тепер із творчістю самобутніх авторів познайомляться і коломияни.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі