друкувати


Заробив добре, але втратив набагато більше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-02 12:14:23
Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області здійснюють системні заходи, спрямовані на попередження і викриття правопорушень у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій.

Зокрема, посилена увага сконцентрована на протидію тиражуванню і розповсюдженню на споживчому ринку контрафактної аудіовізуальної продукції на компакт-дисках для лазерних систем зчитування. До прикладу, в поточному році на території області оперативники ДСБЕЗ виявили та припинили незаконну діяльність 4 підпільних цехів, у яких зловмисники виробляли різноманітну контрафактну продукцію. Йдеться про факти тиражування з метою реалізації так званих піратських копій з записами фільмів, музичних творів та комп’ютерних ігор. Скажімо, в одному з випадків припинено протиправну діяльність чоловіка, котрий «створив» цех у власному помешканні. Підраховано, що тільки за задокументованими фактами тиражування ним записів аудіовізуальної продукції на DVD та СD-дисках правовласникам було заподіяно збитків на суму понад 35 тисяч гривень. У поточному році прикарпатська міліція виявила 22 злочини, пов’язаних з порушеннями авторського та суміжних прав інтелектуальної власності.

Тим часом порушено ще одну кримінальну справу. Оперативники підрозділу боротьби з економічною злочинністю в ході проведення оперативно-профілактичних заходів у місті Калуші викрили приватного підприємця, котрий, як видається, з розмахом взявся постачати на споживчий ринок компакт-диски з записами фільмів. Принаймні міліціонерам вдалося задокументувати одну з незаконних оборудок: підприємець реалізував гуртом 300 DVD-дисків, отримавши гонорар 2400 гривень. Настільки цей незаконний бізнес виявився для нього невиправданим вже підраховано: внаслідок дій, що порушують авторські та суміжні права, аматор виготовлення контрафактної продукції заподіяв дійсним правовласникам творів збитки на загальну суму 7 з половиною тисяч гривень. Ще одним видом покарання за подібні дії стане конфіскація обладнання та матеріалів, що використовувалися для виготовлення і відтворення контрафактної продукції.

СГЗ УМВС в області
Обговорити на форумі