друкувати


Крок у медичне майбутнє розпочався з Городенки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-02 10:48:56
На базі Городенківської центральної районної лікарні відбувся обласний семінар-навчання хірургів.

Перед початком семінару гості урочисто відкрили хірургічну операційну, де встановлено за сприянням голови ОДА Миколи Палійчука, хірургічний медичний комплекс – Лапароскоп, вартістю понад 350 тисяч гривень. Ця техніка призначена для проведення малоінвазивної хірургії, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Лапароскопія - це завтрашній день медицини, як зауважив доктор медичних наук, завкафедрою хірургії Івано-Франківської медакадемії Михайло Шевчук. Майстер-клас з малоінвазивних операцій провів обласний хірург Володимир Пилипчик, який успішно прооперував чотирьох пацієнтів за новою технологію. До хірургів з проведення операцій найближчим часом приєднаються: урологи, травматологи, гінекологи. До встановлення нового обладнання силами центральної районної лікарні проведено капітальний ремонт хірургічного відділення.

У час економічної скрути даний захід у Городенці вселяє оптимізм у процвітання Незалежної України та віру у те, що ми спільно здолаємо усі труднощі і прийдемо більш згуртованішими, єдиними.

Обговорити на форумі