друкувати


Західноукраїнська інтелігенція закликала всіх демократів підтримати Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-01 02:26:45
Представники західноукраїнської інтелігенції закликають політиків демократичного табору відмовитися від балотування в президенти на користь прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив голова Конгресу української інтелігенції Львівської області, академік НАНУ Степан Павлюк.

За його словами, представники львівської обласної ініціативної групи Європейського конгресу України, заснованого два тижні тому на з'їзді інтелігенції в Рахові, оприлюднили звернення до президента Віктора Ющенка, народних депутатів Арсенія Яценюка і Анатолія Гриценка, а також інших представників національно-демократичного табору. Їх закликають до об'єднання під егідою Тимошенко, яка, на думку авторів звернення, має найбільше шансів перемогти на виборах.

Як зазначив Павлюк, українському народу знову випадає складний вибір перед президентськими виборами.

Українські демократичні сили сьогодні розділені, що загрожує приходом антиукраїнських політиків, тому, за його словами, потрібно мобілізувати демократичних політиків.

У зверненні зазначається, що єдиною людиною, яка може скласти на виборах гідну конкуренцію лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу, є Тимошенко. "Останні роки були дуже складними. У тому, що сталося, винні ми всі, але потрібно винести урок. Лідерство Тимошенко не може викликати сумнівів. Вона може скласти справжню конкуренцію Януковичу", - йдеться у зверненні.

"Ми звертаємося до майбутніх кандидатів, щоб вони, виходячи з реалій, не створювали розпорошеність сил в Україні та визначили, хто реально може конкурувати з Януковичем", - зазначив Павлюк.

Павлюк нагадав, що в 2004 році Тимошенко зняла свою кандидатуру на користь Ющенка. У цьому році склалася аналогічна ситуація, але політикам демократичних сил потрібно об'єднатися навколо кандидатури нинішнього прем'єр-міністра, сказав він.

"Чинний Президент зробив те, що міг зробити. Більшого він вже не зробить. У Тимошенко більше енергії, щоб забезпечити спокій в Україні", - вважає Павлюк.

Звернення підписали представники еліти західноукраїнського регіону, зокрема, у Львівській області - 37 осіб, серед яких науковці, журналісти, артисти та громадські діячі. Звернення направлять до Ющенка, Яценюка, Бориса Тарасюка, Гриценка, Олега Тягнибока, Юрія Костенка.

Як повідомлялося, Кіровоградська міська організація партії Наша Україна прийняла рішення про підтримку кандидатури Тимошенко на виборах президента України, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі