друкувати


У Європі можуть заборонити продаж iPhone

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 05:23:16
Європейська комісія може заборонити продаж iPhone у країнах ЄС через те, що останнім часом почастішали випадки вибухів смартфонів у руках своїх власників.

"Нам не потрібний дозвіл Apple на те, щоб припинити продаж будь-якого товару. Якщо ці пристрої небезпечні, вони будуть відкликані з магазинів", - заявила 28 вересня комісар ЄС з питань захисту споживачів Меглена Кунєва.

Вона підкреслила, що вилучить пристрої iPhone з продажу, якщо підтвердиться, що вибухи спричинив заводський брак.

За словами Кунєвої, співробітниками Єврокомісії були отримані скарги на вибухи iPhone з Британії, Франції і Німеччини.

Всі інциденти ставалися або з плеєрами iPod, або з популярними смартфонами iPhone, при цьому майже завжди пристрої вибухали абсолютно несподівано. Так, в середині серпня 2009 року iPhone вибухнув в руках французького підлітка тапошкодив хлопцю очі.

На початку того ж місяця стало відомо про спробу Apple приховати інформацію про iPod, який вибухнув в руках 11-річної дівчинки у Великобританії.

Крім того, американське телебачення повідомляло про "загрозливу" кількість плеєрів iPod, які вибухнули, не заподіявши шкоди здоров'ю власників.

"Ми проводимо дослідження в лабораторіях, щоб зрозуміти, в чому полягає проблема – в самому телефоні, в його батареях або ж перед вибухами мало місце зловживання пристроєм", - сказала Кунєва.

Компанія Apple стверджує, що екрани телефонів iPhone французьких користувачів вибухають від ударів, а не від технічних неполадок. Нагадаємо, на сьогоднішній день корпорація Стіва Джобса змогла продати більше 26 мільйонів iPhone і 200 мільйонів iPod, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі