друкувати


"Устами Хосе і Кармен"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 03:03:08
Вчора в івано-франківському обласному академічному музично-драматичному театрі відбувся справжній феєрверк. Оперний, як свідчили афіші, але організатори концерту й артисти запевнили, що це ще й справжній феєрверк емоцій та пристрастей. Напередодні події автор проекту Тетяна Дранчук та зірки європейської оперної сцени Ірина Житинська і Арнольд Рудковський спілкувалися з журналістами.

Задум проекту "Оперний феєрверк" виник минулого року, коли з величезним успіхом в обласній філармонії відбувся сольний концерт Ірини Житинської. Популяризації оперного вокального співу посприяв і концерт до Дня міста, коли під відкритим небом іванофранківці мали нагоду побачити ціле сузір'я оперних зірок, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Устами Хосе і Кармен" — так називатиметься концертна програма, яку митці Ірина Житинська та Арнольд Рудковський у супроводі камерного оркестру "Гармонія нобіле" запропонують івано-франківській публіці цього разу. В першій частині можна буде побачити і почути сцени з опери "Кармен", в другій — романси та дуети зарубіжних і українських композиторів.

Щодо виконавців, то роль Кармен для Ірини Житинської є знаковою, як і роль Хосе для Арнольда Рудковського. Організатори свята відзначають, що приїзд "золотого голосу" Польщі, пана Рудковського, до Івано-Франківська — це щасливий збіг обставин, який порадує місцевих любителів високого мистецтва.

Напередодні концерту артисти зробили репетицію разом з оркестром. Ірина Житинська відзначила, що хоча оркестр гратиме без диригента — для опери це надзвичайно складно — вона впевнена у професійності колективу "Гармонія нобіле" і надіється на тісний контакт на сцені.

Артисти максимально відтворили стиль, притаманний європейській опері. Попри певну нетрадиційність викладу, глядачі змогли прослідкувати за перипетіями сюжету опери "Кармен" завдяки спеціальному сценарію та насолодитися справжнім оперним мистецтвом.

Обговорити на форумі