друкувати


Євро-2012: Прикарпатці вивчали польський досвід

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 02:57:56
Делегація Івано-Франківської обласної державної адміністрації на чолі з головою ОДА Миколою Палійчуком з офіційним візитом відвідала Опольське воєводство Республіки Польщі.

Відбулася офіційна зустріч Миколи Палійчука та його заступників: Василя Гладія, Тараса Парфана з Юзефом Себестою – Маршалком Опольського воєводства та представниками Уряду Опольського воєводства. Місцем зустрічі була приміщення міської ради в Ключборку. Також в зустрічі взяли участь господарі міста: Ярослав Келар – бургомістр міста Ключборк та Януш Кендзя – голова міської ради в Ключборку, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Метою зустрічі було обговорення планів майбутньої міжрегіональної співпраці. Темами переговорів була підготовка Польщі та України до Євро-2012, м.ін. стан підготовки Опольського воєводства та Івано-Франківської області. Українську сторону цікавили кошти ЄС, які використовує Опольське воєводство. Маршалек воєводства представив програми та розподіл коштів в рамках коштів Європейського Союзу. Переговори також стосувалися можливостей співпраці між Опольським воєводством та Івано-Франківською областю. Микола Палійчук - голова обласної державної адміністрації передав запрошення Маршалку воєводства здійснити офіційний візит в Івано-Франківську область. Одночасно він запропонував прийняти в Карпатах на зимові канікули групу молоді з Опольського воєводства.

На міському стадіоні в Ключборку Юзеф Себеста – Маршалек Опольського воєводства відкрив I Міжнародний футбольний турнір місцевого самоврядування за участю збірної Івано-Франківської обласної державної адміністрації, збірної депутатів Ключборка та збірної самоврядного уряду Опольського воєводства. Маршалек побажав усім перемоги i удачі, одночасно підкреслюючи, що кожен гравець вже є переможцем, адже вирішив взяти участь в цьому заході. Одночасно Маршалек зазначив, що щороку, аж до Євро-2012, відбуватиметься Міжнародний футбольний турнір місцевого самоврядування. Переможцем турніру стала збірна Івано-Франківської області, друге місце зайняла збірна депутатів міста Ключборк, третє - самоврядний уряд Опольського воєводства. Цей захід відбувався в рамках попередніх спільних домовленостей між нашими регіонами і в рамках підготовки Польщі та України до Євро-2012.

Задум реалізації вищезгаданого заходу з’явився під час першого офіційного візиту Маршалка Опольського воєводства до Івано-Франківської області 18 квітня 2007 року, коли, власне, Польща та Україна були обрані для організації Євро-2012. Метою організації спільного матчу між Опольським воєводством та Івано-Франківською областю є як промоція нашої багаторічної співпраці, так і обмін досвідом на тему стану підготовки обох регіонів до Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Обговорити на форумі