друкувати


Івано-Франківськ - "Химера": "Шлагбаум" від Тані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 12:48:40
Презентація книжки Тетяни Єрушевич "Шлагбаум" відбулася в кафе-клубі "Химера".

Книжка "Шлагбаум" – це вибрані тексти для авторської колонки в газеті "Галицький кореспондент". "Те, як пише Таня, є неповторним, — сказав ведучий презентації письменник Тарас Прохасько, — і її книжка вийшла дуже особистою та настроєвою". У її текстах виразним є бажання зафіксувати час. "Це можна порівняти з фото," – говорить авторка, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Пишучи, вона неперервно звільняється від сокровенного болю, народженого найріднішими і найбезглуздішими втратами, ловить усе пронизливо цінне і дороге, усе, що може втримати людина і людину, намагається тихо докричатися: не марнуйте, не зволікайте, не відкладайте. Але, можливо, десь поза словами – те, що промовляє крізь них: якась есхатологічна туга за життям, жага життя, яке воліло би не знати смерті. Тож навіть наймажорніші її тексти – мінорні. Хоча, може, навпаки: як каже Тарас Прохасько, навіть найсумніші Танині тексти є дуже мажорними.

Поза тим, чекалося іншої книжки. Тому що свою першу книжку Таня замислила ще років у 18. І вона нарешті має статися, бо "тисне на плечі, як та шафа, яку пообіцяв зробити майстер і не зробив". Вона ніяк не буде пов’язана із працею в газеті і буде книжкою про людські стосунки.

Обговорити на форумі