друкувати


Німецький арсенал у стіні (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 03:37:49
13 гранат, вибухівка та кількадесят артснарядів пролежали в стінах одного із приватних помешкань у так званому "польському" будинку в Івано-Франківську.

Днями під час капітельного ремонту квартири небезпечну знахідку виявили майстри, котрі розбивали стіну для перепланування господарі. Вони якраз збиралися валити стіну, аж тут натрапили на зброю. При роботі ніхто й не думав про якусь обережність. Гупали сокирами, молотками з цілої сили. А в той час за кілька сантиметрів знаходилася фактично порохова діжка. Побачивши ящик, робітники, які проводили ремонти, подумали, що знайшли заховані скарби. Та тільки їхня вартість могла коштувати ремонтникам життя. Чоловіки не повірили своїм очам, коли побачили у ніші акуратно складені вибухонебезпечні предмети Другої світової війни.

Майстри повідомили власницю помешкання, а та, в свою чергу викликала рятувальників та міліцію. Факт наявності вибухонебезпечних предметів було підтверджено. У ніші було виявлено 42 упаковки різнокаліберних патронів, 13 ручних гранат та 7 підривників часів Другої світової війни, квартиру опечатано та виставлено охорону.

Замість ремонтників у будинку почали працювати сапери. Навіть ззовні помешкання оточили, та вивели надвір всіх мешканців. Згодом вибухівку почали шукати й по інших квартирах. На щастя, так нічого й не знайшли. Як зазначає начальник обслуги групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області Олександр Данилевич, знайдені вибухонебезпечні предмети добре збережені і являли собою небезпеку для життя та здоров’я людини у випадку їх механічного пошкодження. До речі, за словами рятувальників, всі знайдені боєприпаси були у робочому стані. Знайдені вибухонебезпечні речі уже знешкодили.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі