друкувати


Від ґрат врятували старенькі батьки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 03:33:55
Жадоба до збагачення часто змушує людей до протиправних дій. Не стали винятком у цій категорії і голова правління та головний бухгалтер одного зі господарських товариств області. До речі, згадане товариство було співзасновником ряду інших підприємств.

Тож до статутного фонду останніх було внесено частку основних засобів та об’єктів незавершеного будівництва уже згаданого товариства, тобто передано право власності на це майно за компенсацію у вигляді корпоративних прав. Проте, аби ухилитися від сплати податків, керівництво товариства вказані операції по бухгалтерському обліку не провели. Окрім цього безпідставно задекларували амортизаційні відрахування на 74,1тис. грн., однак підтверджуючих на це бухгалтерських документів не надали.

Загалом внаслідок шахрайських махінацій голови правління та бухгалтера до бюджету не надійшло 236 тис. грн. З них в ході досудового слідства добровільно було відшкодовано державі 144 тис. грн.

Добровільне розкаяння та той факт, що на утриманні колишніх посадовців знаходяться батьки похилого віку, суд закрив справу, повідомляє cлідчий відділ податкової міліції ДПА в області.

Обговорити на форумі