друкувати


Секції УДФ на Говерлі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 12:05:42
Прагнення допомогти людині, хворій на цукровий діабет, є головною місією Української діабетичної федерації та всіх громадських діабетичних організацій і справою, якій ми безкорисливо віддаємо свій час, знання і душу.

2009-2010 рік діабету під гаслом "Переможемо діабет разом" на Прикарпатті розпочався встановленням прапора УДФ на Говерлі. В акції взяли участь чи не всі громадські діабетичні організації України. У стислі терміни її організували Івано-Франкіська обласна асоціація хворих на цукровий діабет на чолі з Іваном Мицканюком за підтримки Коломийської спілки інвалідів-діабетиків.

Карпати зустріли 41 учасника сходження теплим туманним повітрям. Склавши біля каплички молитву й одержавши благословення священика на добру дорогу та благополучне повернення, ми рушили догори. І коли живий ланцюг розтягнувся по всьому маршруту, було видно бажання кожного досягти мети і доказати собі, та й усім, що люди з діабетом теж можуть підкорювати вершини. І не лише здатні подолати найвищу вершину України, але й суспільству принести певну користь, допомогти іншому, подати приклад боротьби із недугою віку впевненістю у собі та своїх силах. А були серед нас і старі, і малі; наймолодшій — 4,5 рочку, багатьом — уже за 60. Не всі змогли піднятися на саму вершину, але більшість спільними зусиллями таки винесла прапор УДФ і закріпила його на маківці Говерли.

Усіх нас просто переповнювали враження, відчуття щастя від того, що ми змогли, зуміли. І знову була подячна молитва Богові за щасливе повернення всіх здоровими. Дружно заспівали многоліття спонсорам, організаторам, учасникам.

Протягом кількох днів гості із різних куточків України побували у Манявському скиті, в Яремче, почули шум карпатських річок та водоспадів, набралися гарних вражень. А п’янке гірське повітря надихнуло їх на вечір поезії та українських народних пісень.

Добре, коли хворі забувають про свої проблеми, походами, піснями, спілкуванням розганяють свою журу. Ми своєї мети досягли.

Автор: Валентина ПАЛАМАРЧУК, голова Коломийської спілки інвалідів-діабетиків
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі