друкувати


Вшанували героїв Олеші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 11:09:46
Днями у селі Олеша Тлумацького району пройшли поминальні заходи з нагоди відзначення 65-ої річниці бою УПА із військами НКВД у Братовому лісі, які розпочалися святковими богослужіннями у місцевих храмах УАПЦ та УГКЦ. У заході взяли участь представники влади, члени районної Станиці УПА, представники об’єднань громадян, жителі та гості села Олеша.

Після богослужінь представники влади, духовенства, воїни УПА, місцеві громади УАПЦ та УГКЦ, гості та запрошені вирушили до могил воїнів УПА у Братовому лісі, де відбулися поминальні панахиди та мітинг-реквієм, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

На урочистому мітингу виступили: голова обласної організації Конгресу українських націоналістів Богдан Борович, станичний районної станиці Братства УПА Карпатського краю Андрій Критович, учасник бою в Братовому лісі Іван Барчук, сільський голова Богдан Двояк, італійський журналіст, письменник та філософ, голова культурного центру "Італія-Україна" Даніло Збрана, крайовий отаман українського козацтва "Прикарпатська Січ" м.Львів, генерал-майор Володимир Зденянчин та інші. Виступаючі були спільні в думці, що у справі побудови Незалежної України потрібна єдність нації. Кожен з них наголосив на тій важливій ролі, котру відіграла УПА у становленні незалежності нашої держави.

Окрім того, у селі Олеша було створено козацьку сотню, яку очолив директор школи Ярослав Головатий. Наказний отаман Івано-Франківського обласного козацького товариства імені Івана Виговського, генерал-майор Михайло Гладенький та крайовий отаман Івано-Франківського обласного козацького товариства "Галицька Січ", генерал-осавул Микола Боднар прийняли до новоствореної Олешанської сотні вчителів місцевої школи та інших жителів населеного пункту.

Обговорити на форумі