друкувати


Електрика – гроші – електрика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-28 10:42:23
Виконання усіх робіт по підготовці до осінньо-зимового періоду енергетики ведуть із перевиконанням плану. Також усі об‘єкти капітального будівництва, а це дві повітряні електролінії 10 кВ в селі Яблуниця та від підстанції Яворів у Калуському районі, а також кабельна лінія 10 кВ в Івано-Франківську, будуть здані до початку опалювального сезону.

Ці актуальні питання, які є на постійному контролі у керівництва ВАТ "Прикарпаттяобленерго", знову обговорювали на черговій нараді у генерального директора компанії Миколи Чернявського, яка відбулася за участю усіх директорів товариства, повідомляє прес-служба ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Також піднімалось питання розрахунків ЖЕО за спожиту електроенергію. Наразі середньомісячний борг ЖЕО за поточне споживання електроенергії перед енергопостачальником становить 80-100 тисяч гривень. Енергетики стурбовані, що ці кошти можуть бути несплачені, оскільки на останній сесії міськради було прийнято рішення створити на базі ЖЕО дев‘ять комунальних підприємств і реформування цих комунальних організацій мало би розпочатись із списання 30-ти мільйонного боргу. Оскільки електроенергія ЖЕО відпускалась вчасно і в повному обсязі, то і проплата за неї також має бути реальна.

Тому керівництво компанії доручило директору Івано-Франківського РЕМ в найкоротший час ліквідувати існуючу заборгованість житлово-експлуатаційних організацій за спожиту електроенергію. І надалі не допускати зростання заборгованості, перевівши розрахунки за енергоносії на схему "гроші-товар".

Неменш актуальною є тема розрахунків бюджетних установ за спожиту електроенергію. Як зазначив директор з енергозбуту Валерій Ноздрін, на початок вересня бюджетникам вдалось погасити мільйону заборгованість. Але прогнози щодо вересневих розрахунків знову навіюють побоювання, адже значна кількість бюджетних установ Івано-Франківської області уже використала усі кошти, закладені у річних кошторисних призначеннях на розрахунки за електроенергію у 2009 році.

Обговорити на форумі