друкувати


Прикарпаття: Повесільні "гості"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-26 10:28:47
Прикрі спогади про недавнє весілля залишилися в пам’яті подружжя з Косівського району Івано-Франківщини. Прикметно, що, власне, дійство, на яке була запрошена ця родина, якраз сподобалося.

А ось повернення додому було потьмарене прикрим видовищем: жінка з чоловіком помітили, що за час їхньої відсутності хтось зламав двері у літній кухні. Понад те, невдовзі господарі зрозуміли, що їх обікрали. Зокрема, зникла певна сума готівкових грошей і дві банківські картки. Жінка була в розпачі, адже, крім карток, пропав й папірець з записами кодів.

За словами першого заступника косівської міліції Андрія Галушки, слідчо-оперативна група міліції виїхала на повідомлення з села негайно, задіяли в тому числі інспектора-кінолога зі службовим псом. До вечора наступного дня оперативники карного розшуку систематизували зібрану інформацію, результати огляду місця крадіжки і визначили коло осіб, яких варто було перевірити на причетність до скоєння цього злочину. Зацікавилися й кількома раніше судимими людьми, котрі проживають або ж підтримують зв’язки з мешканцями цього села.

Правоохоронці не помилилися з припущеннями, адже двох чоловіків, які напередодні крадіжки були в селі, вдома не застали. Стало відомо, що один з них може перебувати в Чернівцях. Туди й виїхали розшуківці. Натомість інша оперативна група проводила розшукові заходи в Коломиї, де, за деякою інформацією, мав тимчасову роботу інший з молодиків. В обидвох випадках результати пошукових заходів виявилися успішними. Вже достеменно з’ясовано, що саме 37-річний та 32-річний уродженці села зіпсували весільний настрій своїм односельцям. В одного із затриманих вилучено мобільний телефон, щойно придбаний за викрадені гроші. Встановлено також, що зловмисники таки скористалися безпечністю жінки, використавши інформацію про коди банківських карток і знявши всю суму з їх рахунків. Йдеться про 2 тисячі гривень.

Вирішується питання про арешт затриманих, а тим часом підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння інших майнових посягань.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі