друкувати


Про вручення премії імені Дениса Січинського

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 06:04:30
21 вересня 2009 р. під керівництвом заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації В.Гладія відбулося засідання щодо присудження премії імені Дениса Січинського.

Присутніх ознайомлено з матеріалами, які надійшли на розгляд комісії. Основну увагу акцентовано на матеріалах, що були подані П.Гундером – керівником Івано-Франківського музичного училища ім. Дениса Січинського, заслуженим діячем мистецтв України та К.Смалем – фольклористом-етномузикологом, композитором, заслуженим працівником культури України.

Кандидатам та їхнім роботам дано всебічну характеристику, зокрема акцентовано увагу на тому, що П.Гундер є талановитим музикантом і організатором; керівником духового оркестру (впродовж 25 років), активним учасником всіх урочистих заходів і концертів. Відзначено, що К.Смаль займається записом автентичного пісенного фольклору України, на даний час записано сім тисяч народних пісень з різних регіонів України.

Комісія, розглянувши пропоновані роботи, визначила переможців премії у 2009 р. В галузі музичного мистецтва переможцями стали - Гундер Петро Михайлович та Смаль Кузьма Антонович.

Урочисте вручення премії імені Д.Січинського, Диплома та Почесного знака лауреатам премії буде проведено в день народження композитора – 2 жовтня 2009 р.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст Управління культури Івано-Франківської ОДАл
Обговорити на форумі