друкувати


Радянські вклади почнуть повертати з Нового року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 04:45:59
Прем'єр, яка планувала почати повернення знецінених внесків після виборів, перенесла дату відновлення виплат. Кабінет міністрів має намір відновити виплати компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР із 1 січня 2010 року.

Про це в ефірі полтавського телебачення заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. "У 2010 році з 1 січня плануємо відновити виплати", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що до 2008 року в Україні не було повного реєстру радянських вкладників, а зараз його зробили. "Вкладників виявилося 8,5 мільйона людей чоловік. У 2008 році ми оплатили 6,5 мільйона людей компенсацій по 1 000 гривень. Залишилося ще 2 мільйони людей, але президент і парламент заблокували поправки до бюджету, де були закладені ці кошти. У 2009 році - криза", - пояснила Тимошенко.

За її словами, зараз кризова ситуація в Україні полегшується, і можна знайти гроші на виплату компенсацій, тому що відбувається поступова стабілізація у всіх галузях економіки.

"Уже третій місяць поспіль ситуація у всіх галузях економіки України стабілізується", - зазначила прем'єр.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявляла, що повернення знецінених вкладів почнеться після президентських виборів що відбудуться у січні наступного року.

Повернення знецінених вкладів повинно було поновитися влітку цього року, але було відкладено на невизначений термін. Однією з ймовірних причин цього стало те, що в держбюджеті-2009 на ці потреби було закладено лише 250 мільйонів гривень.

У 2008 році Ощадбанк виплатив українцям компенсацій на суму близько 6 мільярдів гривень. Гроші отримали більше 6 мільйонів людей, тоді як до реєстру вкладників, чиї кошти знецінилися після розвалу СРСР, входять 12 мільйонів осіб.

Більшість вкладників отримали на руки по тисячі гривень, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі