друкувати


На Рівненській АЕС сталася аварія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 04:25:20
На третьому енергоблоці Рівненської АЕС під час випробування імпульсно-запобіжних пристроїв компенсатора тиску відбулося спрацьовування запобіжного клапана з подальшим незакриттям.

Під час іспитів третього енергоблоку на Рівненській АЕС спрацювала система безпеки. Блок перевели у режим розхолоджування. Зі станції одразу повідомили: "порушення кордонів і умов безпечної експлуатації не відбулося. Радіаційне тло в нормі".

Головний інженер станції повідомляє, що нічого страшного не сталося - ані викиду радіації, ані постраждалих серед персоналу. Під час випробовування реактора - перед його пуском - помітили серйозний дефект в одній з систем енергоблоку.

Потужність реактора вивели на мінімально контрольований рівень. Після чого, несподівано, спрацювала система, що забезпечує рівномірний тиск води і пари, які проходять через центр реактора. Відкрився клапан, через який надлишки такого теплоносія – викидаються з системи. За міжнарожною шкалою – цій аварії призначили найнижчий, нульовий рівень небезпеки. Справа в тому, що на Рівненській АЕС, спеціальна капсула, не дозволяє при подібних аваріях потрапити радіації за межі невеликого приміщення.

Втім, ситуація всеодно щонайменше - неприємна, зізнаються працівники станції.

Нагадаємо, що нинішній інцидент – не перший на Рівненькій АЕС, про який офіційні особи розповідають скупо, і з запізненням. Напочатку літа минулого року, система безпеки повідомила про розрив труби, що подає воду в реактор. Аварія – не призвела до витоку радіації за межі блоку, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі