друкувати


За грошима на проекти шикуйсь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 11:47:32
Вчора в Івано-Франківській ОДА відбулося чергове засідання обласної координаційної ради з реалізації проекту ЄС ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Тут зібралися представники восьми районів Прикарпаття, які задіяні у проекті та ті, які бажають взяти у ньому участь.

Під час засідання, за словами заступника голови ОДА Володимира Шкварилюка, представники районів розповіли, що вони хочуть бачити у себе в селах та містечках створеного за проектом, що вже зроблено та не оминули проблем, які виникають під час реалізації оонівської новації.

На координаційній раді було оголошено новий конкурс на впровадження додаткових 16 мікропроектів для районів, постраждалих від повені в липні2008 року. Конкурс поширюється серед основних районів - учасників проекту та буде тривати до 2 жовтня цього року. Участь у конкурсі можуть взяти міські, селищні, сільські ради в яких населення не перевищує 10 тисяч осіб. Відбір 16 рад відбудеться 9 жовтня за участі представників Івано-Франківської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та районних рад, а також представників проекту ЄС ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

"Фінансуватимуть проекти у розмірі 10 тисяч доларів, проте потрібне спів фінансування 50 на 50. Отож з районного бюджету або зібрані громадою кошти також треба буде вкласти на різноманітні та потрібні речі. Коли ж у районі грошей не вистачає, то можна подумати про співфінансування з обласного бюджету, але в час кризи це непросто", - додає пан Шкварилюк.

На завершення зустрічі було підписано угоди про партнерство. Бажання співпрацювати з проектом виявили жителі сіл Сливки і Грабів Рожнятівського району, де планується провести реконструкцію вуличного освітлення, а також громади сіл Залуква та с.Бринь Галицького району, які впроваджуватимуть енергозберігаючі заходи в дитсадках. А громада міста Галича здійснюватиме реконструкцію системи каналізації в дитячому садочку.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі