друкувати


Більше патрульних нарядів – більше спокою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 11:35:56
Днями у рамках проведення загально-державних профілактичних заходів, спрямованих на стабілізацію оперативної обстановки і забезпечення охорони громадського порядку, в населених пунктах побільшало нарядів міліції. Щоправда, не у всіх, а переважно в тих, де спостерігається ускладнення оперативної обстановки.

На Івано-Франківщині рівень вуличної злочинності порівняно з минулим роком знизився на 6 відсотків, однак прикарпатська міліція з урахуванням оперативної обстановки в тому чи іншому населеному пункті також вдосконалює свою роботу. Йдеться про відпрацювання місць дозвілля громадян, концентрації неповнолітніх, молодіжного середовища. Основна мета цих заходів – попередження хуліганських дій, пограбувань, інших злочинів чи правопорушень, що вчиняються в умовах вулиці.

Перші результати посиленої протидії вуличній злочинності і правопорушенням відчули, власне, особи, що схильні до скоєння протиправних вчинків. Ущільнення патрульних нарядів дозволяє частіше виявляти і, що важливо, оперативно припиняти правопорушення. До прикладу, якщо дотепер на Івано-Франківщині щодоби міліція фіксувала до 100 фактів скоєння адміністративних правопорушень, то за першу добу профілактичного відпрацювання регіону затримано майже вдвічі більше правопорушників, в тому числі затримано 110 осіб, які скоїли дрібне хуліганство. Протягом цієї ж доби в ході відпрацювання населених пунктів з ускладненою оперативною обстановкою затримано 21 особу, що підозрюється у скоєнні злочинів. П’ятеро з затриманих притягуються до кримінальної відповідальності за майнові посягання. У Верховинському районі працівники міліції вилучили з незаконного обігу саморобну вогнепальну зброю.

Слід зауважити, що збільшення кількості міліцейських патрулів спонукає багатьох потенційних правопорушників утриматися від нерозважливих вчинків, натомість у законослухняних громадян викликає відчуття безпечного перебування на вулицях.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі