друкувати


У Харкові протестують журналісти офіційного видання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 06:11:02
Журналісти офіційного видання Харківської обласної ради та облдержадміністрації – газети "Слобідський край" – оголосили акцію протесту. Вони вимагають поновити фінансування видання.

Сьогоднішній номер газети вийшов із білими шпальтами і написом великим шрифтом на сторінках – "Акція протесту".

Вже п’ять місяців колектив видання не отримує заробітну плату, повідомила Радіо Свобода відповідальний секретар газети Ліна Копецька. За її словами, причина цього: існування певних розбіжностей між посадовцями щодо ступеня пливу на редакційну політику напередодні президентських виборів.

"Поки що нас годують обіцянками з боку обласної ради. А адміністрація, здається, взагалі скинула нас із рахунків. Я починаю думати, що ми і досі живемо у якійсь політичній боротьбі. А зараз, напередодні виборів, це стає особливо актуальним. Мабуть ми комусь не подобаємось, або потрібні якість інші офіційні видання", – заявила Копецька.

У цьогорічному обласному бюджеті фінансування газети передбачено лише на половину: 400 тисяч гривень замість 800.

"У бюджеті грошей немає", – заявив заступник керівника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко. Коментувати ситуацію чиновник відмовився, пославшись на роботу спеціальної комісії, яка і має оприлюднити свої висновки.

У неповному обсязі єдина україномовна газета Харківської області сьогодні вийшла вперше за 92 роки свого існування.

Якщо влада не вирішить конфлікт, журналісти готові виходити з протестом на майдан, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі