друкувати


"Дем’янів лаз": Відзначення сумної річниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 03:58:54
11 жовтня Івано-Франківщина відзначатиме 20-ту річницю перепоховання жертв комуністичних репресій в урочищі "Дем’янів лаз".

Спільним розпорядженням голови облдержадміністрації М.Палійчука та голови обласної ради І.Олійника від 21 вересня затверджено план заходів з підготовки та відзначення цієї події, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

11 жовтня відбудеться віче-реквієм, передуватиме якому наукова конференція (10 жовтня). У всіх населених пунктах області, де є місця захоронення жертв тоталітарного режиму, буде проведено акцію "Дзвони пам'яті". У навчальних закладах Прикарпаття пройдуть уроки пам'яті та виховні заходи.

Управлінню у справах преси та інформації доручено розробити відповідний план медійного забезпечення заходів, головному управлінню регіонального розвитку та будівництва – до 11.10.2009р. завершити будівельно-реставраційні роботи меморіального комплексу та встановити хрест і пам’ятну дошку на місці поховань розстріляних учителів, лікарів, інженерів (район Дем’янового лазу).

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації В.Гладія та першого заступника голови обласної ради З.Береговського.

Обговорити на форумі