друкувати


Спортивна радість для гуцулів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 12:25:09
В рамках поїздки до Косівського району голова облдержадміністрації Микола Палійчук взяв участь у відкритті двох спортивних майданчиків. Сучасні ігрові майданчики з’явилисьу селах Яблунів та Пістинь Косівського району.

"На Косівщині відкрили два спортивні майданчики. При цьому, в селі Пістинь спортивну площадку ми відкривали на місці колишнього пустиря, де все було занедбано та поросло бур’янами. А від сьогодні тут буде сучасне міні-футбольне поле із штучним покриттям. У селі, яке має хороші спортивні традиції з населенням більш як 4000 чоловік, діти нарешті отримали змогу займатись спортом, зранку до вечора, на спеціально обладнаній для цього площадці", – зазначив Микола Палійчук, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Найбільшим святом відкриття майданчиків безперечно стало для дітей, котрі проживають у цих селах. Учень Яблунівської школи Роман каже, що з відкриттям майданчика зі штучним покриттям з’явиться більше можливостей для занять улюбленим видом спорту – футболом: "На такому штучному полі ми зможемо грати в футбол кожного дня за будь-якої погоди, навіть узимку. Одним словом будемо підвищувати свою майстерність задля здобуття майбутніх перемог".

Загалом, Яблунів може похвалитися наявністю семи футбольних юнацьких команд, серед яких переможці та призери обласних та районних змагань. Призовими місцями на різноманітних змаганнях можуть похвалитися і команди села Пістинь. В цьому населеному пункті в гру мільйонів грають не тільки хлопці, але й дівчата. До речі, останні у своїй віковій групі стали переможцями нещодавніх районних змагань з міні-футболу. Юнаки села Пістинь на цих змаганнях здобули друге місце.

З нагоди відкриття спортивних майданчиків юнаки та дівчата двох сіл отримали в подарунок від голови облдержадміністрації та голови районної ради комплекти футбольних м’ячів для гри як у великий футбол, так і спеціальні м’ячі для міні-футбольних полів.

Обговорити на форумі