друкувати


День молоді по-солдатському

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 11:59:02
У Косовому в рамках святкування Дня молоді миротворці багатонаціональної тактичної групи "Еast" сил КФОР зробили подарунок юним мешканцям муніципалітету Штрпце. Протягом двох днів школярі з усіх навчальних закладів сербського анклаву брали участь у чисельних конкурсах, змаганнях та тематичних семінарах.

Активну участь в організації та проведенні заходу взяли українські миротворці спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", в зоні відповідальності якого знаходиться муніципалітет Штрпце. Так, офіцери з секції зв’язків з місцевим населенням на чолі з підполковником Володимиром Мілентьєвим спільно з командуванням 40-го батальйону спеціальних військ США багатонаціональної тактичної групи "Еast" провели масштабну організаційну роботу, а військовослужбовці інженерно-саперного взводу українського миротворчого підрозділу підготували площадку для спортивних ігор. Крім того, окремий підрозділ з числа миротворців забезпечував охорону свята молоді, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під час свята на території Парку ветеранів Другої Світової війни у населеному пункті Яжинці відбулися змагання з футболу, рольові ігри, заняття з безпеки та медицини. Також увазі молоді був представлений показовий виступ карате-клубу міста Штрпце.

Враховуючи велику чисельність учасників свята (кожна школа муніципалітету делегувала по 30 учнів) усі учасники були поділені на групи. У двох з них лідерами виступили українські миротворці – старший прапорщик Сергій Кривоніс та сержант військової служби за контрактом Дмитро Красильніков. Шалені оплески викликав показовий виступ українських морських піхотинців на чолі із сержантом військової служби за контрактом Андрієм Морозовим, які продемонстрували свою вправність у виконанні прийомів рукопашного бою. Діти, їх батьки і навіть колеги-миротворці з інших контингентів щиро вітали видовищний виступ наших морпіхів.

Завершилося дійство грандіозним барбекю-паті і танцями під латиноамериканську музику. У підсумку переможці змагань та найбільш активні учасники свята були заохочені цінними подарунками. Жоден учасник свята не залишився без гостинця. За словами активного учасника свята молоді старшого прапорщика Сергія Кривоніса, найкращим подарунком для миротворців протягом цих днів стали щирі посмішки та гарний настрій мешканців муніципалітету Штрпце. – Впевнений, що добра справа, зроблена нами, додасть миру і злагоди краю, в якому ми виконуємо миротворчу місію, – сказав військовослужбовець.

Обговорити на форумі