друкувати


Корупції не місце в податковій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 09:06:48
75 податківців притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, двох з них звільнено з органів податкової служби області. Такий результат 110 перевірок та службових розслідувань, проведених за вісім місяців поточного року відділом по боротьбі з корупцією органах ДПС.

За матеріалами перевірок складено 3 протоколи за порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією", з них по двох адміністративних справах суд визнав податківців винними. До них застосовано стягнення у вигляді штрафу. Одна адміністративна справа судом закрита, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

За півроку за матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в області порушено 5 кримінальних справ, одна з них за фактом хабарництва.

Значна увага відділом приділяється також і вивченню кандидатур на посади в органи податкової служби. Так, з початку року перевірено 119 кандидатів на зайняття посад, чотирьом з них в призначенні відмовлено.

Нагадаємо, що у відділі по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА в області функціонує "телефон довіри" (0342) 771915, за яким можна поінформувати про протиправні або корупційні дії працівників державної податкової служби, а також про неправомірні методи тиску на податківців, втягування їх у протиправну діяльність, про загрозу життю, здоров'ю, майну працівників податкової служби або їхніх близьких родичів. Конфіденційність інформації гарантується.

Обговорити на форумі