друкувати


Звернення Коломийської райради до Президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-22 12:40:34

Президентові України
Верховній Раді України
Прем’єр-міністру України


Протягом 18 років система виконавчої влади в Україні не здатна розв’язати низку невідкладних завдань, які ставлять перед нею процеси розвитку суспільства, та дати адекватну відповідь на виклики, які супроводжують становлення незалежної Української держави.

З дня своєї незалежності Україна перебуває у стані перманентного реформування. Деякі нововведення виявились більш-менш вдалими, деякі — обернулися численними втратами. Для країни — дорогоцінного часу, для скарбниці — бюджетних мільйонів, для влади — людської довіри.

Ситуацію, на наш погляд, може змінити адміністративно-територіальна реформа, головним змістом якої є надання максимуму повноважень територіальним громадам для забезпечення надання максимальної кількості послуг громадянам.

У цьому ми, депутати районної ради, сільські, селищні голови Коломийського району, змогли переконатись, відвідавши республіку Польща та ознайомившись із досвідом та результатами проведення територіально-адміністративної реформи у цій країні.

Враховуючи вищенаведене, спираючись на досвід європейських країн, з метою ефективного впровадження адміністративно-територіальної реформи, ми, депутати Коломийської районної ради Івано-Франківської області V демократичного скликання, звертаємось до вас з проханням щодо надання Коломийському району спеціального статусу для впровадження в порядку експерименту елементів адміністративно-територіальної реформи.

Прийнято на ХХVI позачерговій сесії районної ради V демократичного скликання 03.09.2009 р.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі