друкувати


Міліцейські "зірочки" футболу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-22 11:56:33
З початку вересня на всій Україні з ініціативи МВС України проводиться наймасовіший футбольний турнір серед дітей і підлітків. Попри, власне, спортивні результати головним підсумком змагань міліція вважатиме формування у школярів навичок здорового способу життя, зміцнення їхньої загартованості і всебічний розвиток фізичних якостей. Турнір, який відбувався на Івано-Франківщині, став справжнім святом і найкращим дозвіллям для підлітків на противагу шкідливим звичкам.

На першому і другому етапі змагань "Футбольні зірочки" в ньому взяли участь практично усі загальносвітні школи та ліцей. А переможці районних змагань отримали можливість зіграти на найкращих футбольних полях обласного центру. На урочистому відкритті фінального турніру міліція презентувала кожній команді хлопчаків футбольні м’ячі, якими грають професіонали. Наскільки ці змагання стали захоплюючими і викликали цікавість серед школярів можна судити з того, що команди переможці районних турнірів приїхали на фінальні матчі з великим загалом своїх уболівальників.

У підсумку дводенних напружених фінальних футбольних ігор до півфіналів вийшли школярі з Богородчан, Коломиї, Верхнянської загальноосвітньої школи Калуського району та загальноосвітньої школи №24 міста Івано-Франківська. У боротьбі зав третє місце турніру "Футбольні зірочки" переможцями виявилися юні футболісти з Калуського району. Натомість у фіналі зійшлися найсильніші команди з Коломиї та Івано-Франківська, котрі до того не знали поразок.

Цього разу сильнішими виявилися представники обласного центру. Підопічні вчителя фізичного виховання ЗОШ №24 Володимира Дяченка незабаром представлятимуть Івано-Франківщину на регіональному етапі турніру "Футбольні зірочки" в місті Львові. Хоча вже зараз школярі мріють завоювати право поїхати до столиці і поборотися за головний приз змагань.

Призерів турніру нагороджено медалями, грамотами та кубками. А переможцям крім того дістався комплект нової футбольної форми. Задоволені у організатори турніру, адже спілкуватися з підлітками, які не по-дитячому розуміють переваги здорового способу життя і котрі вже мають перед собою конкретні цілі, набагато приємніше, ніж повчати неповнолітніх правопорушників.

Як зауважив заступник начальника УМВС в області полковник міліції Василь Кавацюк, міліція Івано-Франківщини подбає про те, щоб спільно з органами влади та місцевого самоврядування створити умови і проводити спортивні змагання серед школярів якомога частіше. Тим паче, що дорослі відчувають зацікавлення в цьому самих дітей. Серед них є чимало футбольних талантів. Можливо, турнір "Футбольні зірочки" для окремих з них стане початком у професійному змаганні.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі