друкувати


Прикарпаття: Відбувся футбольний турнір Громадського Форуму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-22 10:32:40
У неділю 20 вересня за ініціативи Юрія Солов’я розпочався щорічний футбольний турнір під назвою "Кубок Громадського Форуму серед ветеранських команд приміських сіл". Участь у ньому беруть футбольні команди с. Вовчинці, с.Опришівці, с.Угорники, с.Микитині та с.Братківці. Турнір проводиться на футбольних полях села Угорники та села Вовчинці.

"Сьогодні у Івано-Франківську є серйозна проблема з незадовільним станом спортивної інфраструктури та з відсутністю умов для забезпечення активного спортивного дозвілля" - вважає Юрій Соловей. На думку лідера Громадського Форуму, нині, як ніколи, потрібно підтримати спорт та привернути увагу влади до цих проблем, адже тільки комплексна та системна робота як владних структур, так і громадських організацій зможе змінити ситуацію на краще. Саме тому Громадський Форум регулярно проводить різноманітні спортивні заходи для мешканців міста, які покликані передусім пропагувати здоровий спосіб життя, популяризувати спорт, привертати увагу владних структур до проблеми відсутності належної спортивної інфраструктури в Івано-Франківську та приміських селах.

Одним з таких заходів є організований за ініціативи Юрія Солов’я футбольний турнір "Кубок Громадського Форуму серед ветеранських команд приміських сіл", який вже вдруге проводиться організацією. Варто відзначити, що спортивний захід проходить за неабиякої підтримки та сприяння сільського голови с.Угорники Любові Атаманчук, сільського голови с.Микитині Михайла Сіщука, сільського голови с.Вовчинець Михайла Назара та сільського голови с.Крихівці Василя Владишина. Представники сільських громад надали важливу допомогу по вирішенню організаційних питань, зробили все можливе для того, аби свято спорту відбулось.

Така спільна робота Громадського Форуму та сільських голів, на думку Юрія Солов’я, є надзвичайно знаковою, адже тільки разом, спільними зусиллями можна покращити ситуацію з розвитком спорту в Івано-Франківську та приміських селах: "Футбол - це те, що нас об’єднує. Об’єднуючи зусилля, крок за кроком ми відроджуємо спорт в нашому місті та на його околицях. Така робота сьогодні є вкрай потрібною, адже тільки спорт забезпечить здорове майбутнє нашим людям".

Отож, турнір розпочався з матчів групового етапу. За регламентом, після завершення групового раунду, команди, які займуть перше та друге місця у своїх групах змагаються між собою за вихід до фіналу по системі плей-офф.

Першими на газон стадіону села Угорники вийшли команди села Братківців та села Микитинці, які в запеклому двобої подарували вболівальникам справжню футбольну виставу. У результаті багатого на яскраві моменти матчу, перемогу здобули Братківці з рахунком 5:2.

В цей же час у селі Вовчинці вболівальники стали свідками інтригуючого двобою між командами села Вовчинці та села Опришівці. Основний час матчу закінчився з рахунком 2:2. Проте по пенальті перемогу святкували Опришівці.

Також в перший день турніру відбулися матчі між Угорниками та Микитинцями (рахунок 3-0), Угорниками та Братківцями (рахунок 3-1)

Тож у підсумку до фіналу щорічного футбольного турніру на кубок Громадського Форуму пройшли команди села Угорники та села Опришівці.

Обговорити на форумі