друкувати


"Карпатський Рататуй"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-21 12:08:57
В Ужгороді відбувся перший фестиваль кулінарного мистецтва. Команди кухарів - професіоналів та аматорів - змагатимуться у приготуванні улюблених страв закарпатців: бограча-гуляша, наїдків з баранини, свинини і т.д. Переможці отримають заслужені нагороди.

У програмі свята - конкурси для глядачів, концерт фольклорних і джазових колективів, виступи команд КВК, ігри й розваги, повідомляє Закарпаття он-лайн.

Фестиваль кулінарного мистецтва в Ужгороді - ще одне "гастрономічне" свято, розраховане перш за все на туристів. На Закарпатті вже проводяться фести, присвячені картоплі, ріпі, бринзі, вину, меду, сливам, полуницям, леквару (сливовому повидлу), голубцям і т.д.

Підраховано, що лише торік в області провели близько 160 таких заходів. "Кулінарні" фестивалі охоплює Закарпатський гастрономічний туристичний шлях, прокладений у гірському краї. Він презентує багатонаціональну кухню області: турист може посмакувати стравами не тільки української, але й угорської, румунської, словацької, німецької, єврейської, циганської кухні.

Обговорити на форумі