друкувати


Прикарпаття: Зумів украсти, та не зміг донести

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-19 11:25:32
Оперативно розкрити цей злочин працівникам надвірнянської міліції, що на Івано-Франківщині, вдалося передусім завдяки доброму володінню криміногенною ситуацією на території обслуговування. Крім того, їм у цьому посприяв, сам того не підозрюючи, зловмисник, мимоволі вказавши напрямок його пошуків.

Як згодом переконував працівників міліції затриманий за підозрою у вчиненні крадіжки молодик, вирушаючи до крамниці, він не мав наміру скоювати чогось протизаконного. Увечері молодий чоловік просто виконував прохання старшого брата – пішов до сільського магазину по цигарки. Однак пізньої пори крамниця виявилася вже зачиненою. Аби не повертатися додому, як мовиться, з порожніми руками, він не придумав нічого кращого, як викрасти тютюнові вироби, вибивши вікно. Не зупинила його й віконна решітка, котру він з певними зусиллями таки зумів демонтувати. Отримавши доступ до краму, молодик вже не обмежував себе, а завзято пакував у знайдені тут же пакети й інший товар з магазинних полиць. Загалом йому виявилося під силу таємно винести різноманітних харчів, алкогольних напоїв та цигарок на суму понад півтори тисячі гривень.

Про вчинення крадіжки міліціонерів повідомила вранці наступного дня власниця магазину. На місце події з райвідділу міліції одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Обстежуючи прилеглу до крамниці територію, правоохоронці виявили біля стежки пляшку горілки. Ця знахідка спонукала працівників міліції найперше відпрацювати саме цей напрямок ймовірного руху злодія. До його пошуків долучили й службового собаку. Відтак за якийсь час на землі було виявлено ще деякі з товарів, викрадених у сільському магазині. Стежка з "мітками" привела оперативників до одного з присілків віддаленого від райцентру села, мешканцем якого й виявився 29-річний підозрюваний у крадіжці. З’ясувалося, що дорогою додому порвався один з поліетиленових мішків, у яких він ніс викрадене, а у нічній темряві він цього не помітив і розгубив речі.

За фактом крадіжки порушено кримінальну справу. Доречно зауважити, що затриманий вже вдруге у цьому році опиняється у непривабливій ролі підозрюваного у вчиненні злочину. У травні його було притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне володіння зброєю. Того разу визначене покарання не передбачало позбавлення волі. Тож тепер йому, найімовірніше, годі знову сподіватися на таку поблажливість судочинців.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі