друкувати


І зґвалтували, і обікрали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 04:03:04
Про потенційну небезпеку мандрування поодиноких перехожих вулицями міст та сіл у нічну пору говорилося вже чимало. Утім, як виявляється, далеко не всі дослухаються до порад правоохоронців і вважають за краще швиденько подолати неосвітлену ділянку дороги, аніж шукати хоч і довшого, зате безпечнішого шляху.

Саме з таких міркувань, очевидно, й обирала найкоротший напрямок повернення до свого помешкання 26-річна жінка, що тимчасово проживає в Івано-Франківську. Обставини склалися так, що вона змушена була повертатися з роботи пізно увечері, а її дорога пролягала через одну з вуличок поблизу залізничного вокзалу, де уночі не всюди світять ліхтарі. У такому темному місці її наздогнали два невідомці не надто приємної зовнішності. Як мовиться, без зайвої передмови вони пояснили молодій жінці, що мають бажання "поспілкуватися" з нею ближче. У відповідь на її заперечення нахаби пригрозили, що не будуть з нею церемонитися, а відтак й підтвердили свої наміри. Безпомічна жінка намагалася опиратися зловмисникам, але цим лише розлютила хтивих молодиків. Поглумившись над випадковою перехожою, зловмисники не одразу відпустили її. На додачу вони відібрали у жінки її мобільний телефон та гроші.

Трохи оговтавшись, потерпіла поспішила до найближчого відділку міліції. У Вовчинецькому відділенні її уважно вислухали, а відтак запропонували у супроводі міліціонерів патрульно-постової служби об’їхати прилеглу до місця події територію. Було вже близько половини п’ятої ранку, коли в кафе на вулиці Вовчинецькій працівники міліції виявили двох чоловіків, що за описом заявниці скидалися на її кривдників. Сумніви відпали, коли їх упізнала потерпіла, до того ж у одного з чоловіків правоохоронці вилучили телефон жінки.

Затриманими "за гарячими слідами" виявилися 18-річний уродженець Закарпаття – особа без постійного місця проживання, та 22-річний мешканець Бурштина, що вже має судимості за хуліганство та грабунки. Тепер у нього, як і його спільника, є реальні перспективи додати до "заліку" ще один грабіж, а також кримінальну відповідальність за вчинення зґвалтування. Обидва затриманих очікуватимуть вердикту суду під вартою.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі