друкувати


Івано-Франківськ: 140 метрів мальовидла біля ратуші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 03:10:38
Кілька багатобарвних полотен загальною площею близько 140 метрів прикрасять в понеділок головну площу Ринок в Івано-Франківську.

З десяток переодягнені на ангелів пронесли малюнки через центральну частину міста: від вулиці Незалежності до ратуші. За словами Яреми Стецика, знаного на Прикарпатті художника і дизайнера та вчителя Підпечарівської дитячої школи мистецтв Тисменицького району, всі полотнища, які експонуватимуть, були створені протягом 2008-2009 років на українських фестивалях: "Козацький острів 2008", "Уніж-2008", "Шешори-2008". Особливо заслуговує на увагу плакат "10 метрів сердець", створений під час свята християнського міста "Вгору серця-2009", щог відбувся улітку в Івано-Франківську. "Отож, як бачимо, до прикрашання Івано-Франківська спричинилися більше п’яти тисяч людей з різних кутків України та світу, які малювали ці полотнища",--розповідає пан Ярема.

Після "кольорової ходи величезні малюнки на кілька днів залишаться біля ратуші та культових кав’ярень Івано-Франківська. Цим, на думку організаторів акції, можна буде привабити більше туристів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі