друкувати


Інвалідам від А.Гриценка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 02:01:30
Вчора представники громадської організації "Громадська позиція" та "Народний антикризовий спротив" передали Івано-Франківській Центральній міській клінічній лікарні два інвалідні візки. Це подарунок від народного депутата України Анатолія Гриценка.

За словами активіста "Громадської позиції" Сергія Адамовича, візки нові, вітчизняного виробництва, а не з закордонної гуманітарної допомоги. Цим самим пан Грищенко ще й підтримав українського виробника. Вартість одного такого візочка – понад п’ять тисяч гривень. Візки, як сказав завідувач хірургічним відділенням Анатолій Богуш, використовуватимуть для допомоги хворим, які потребують довготривалого процесу реабілітації після операцій. Також їх перевозитимуть на подарованих візках на різноманітні процедури. На жаль, багато пацієнтів тут інваліди.

На сьогодні лікарня потребує модифікованих каталок, хоча таких в лікарні не бракує. Але нині вже нікого не здивуєш таким медичним обладнанням, яке опускається і піднімається на рівень ліжка. Пан Богуш каже, що такі новинки значно полегшили би працю медсестер, яким доводиться піднімати удвічі важчих за себе хворих. Наразі сподіваються як на допомогу держави і благодійників.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі