друкувати


Прикарпаття: Губернатор перевірить готовність до зими

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 12:19:13
До 15 жовтня особисто перевірити в кожному районі області підготовку до початку опалювального сезону пообіцяв керівник Івано-Франківщини Микола Палійчук на черговому засідання колегії ОДА, більша частина якої була, власне, й присвячена питанню підготовки до зими.

Пану Палійчуку доповіли, що більше 90 відсотків котелень та теплових мереж усіх районів області готові до нового опалювального сезону. Проте не всі розрахувалися за газ. На сьогодні борг Прикарпаття складає понад 57 мільйонів гривень. З них понад 50, 2 мільйона боргує обласний центр. До 15 жовтня також мають погасити всі борги. Івано-Франківську, влада якого взяла кредит в Ощадбанку це поки що не вдається через брак кредитних ресурсів. Проте, сподівається голова ОДА, міська рада таки за газ розрахується.

Ще один колись проблемний об’єкт — Калуська ТЕС також до зими готова. За словами заступника міського голови Калуша Олександра Челядина, її майже перевели на вугілля. Нагадаємо, що минулого року Калуш залишився без тепла через непорозуміння між ТЕС та КП "Водотеплосервіс". Аби такого не повторилося, в Калуші нещодавно провели нараду між керівниками цих підприємств. Проте спільної мови, на жаль, й досі не знайшли. Керівництво області сподівається на конструктивні перемовини бо ж страждають люди, які стали заручниками непорозумінь керівників. Проблеми є і в Бурштині, де треба відновити 50 кілометрів тепломереж.

Незадоволений пан Палійчук і рівнем оплати за енергоносії. Микола Васильович каже, що райони не заклали у своїх бюджетах кошти на цілковиту оплату за світло та газ до кінця року, а потім просять грошей в області. Голова ОДА твердо заявив, що для таких районів грошей не буде, бо ж у них є перевиконання бюджету. Покриватимуть тільки різницю коштів у ціні за газ, яка виросла з початку року. А керівникам таких районів порадили переглянути свої запаси та використати гроші для розрахунків за енергоносії.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі