друкувати


ДАІ у незручному становищі: Кінець "листам щастя"?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 04:24:22
Генпрокуратура заборонила ДАІ карати порушників, грунтуючись лише на свідченнях "Візиря". Розпорядження з вимогою припинити штрафувати дорожніх порушників без їх відома зробила Генпрокуратура начальникові ДАІ України Сергію Коломійцю.

Таким чином, даішники повинні зупиняти водіїв і разом з ними складати протокол, а не просто фіксувати "Візирем" перевищення швидкості, виписувати штрафи і слати поштою протоколи.

Якщо розпорядження не виконується, то водій може подавати до суду, - повідомив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

ГПУ вважає, що використання "Візиря" лише для фіксації порушень не відповідає конституційним правам, а також Закону про міліцію.

За інформацією відомства, останнім часом лише в Донецькій і Тернопільській областях суди відмінили понад 100 постанов інспекторів ДАІ про сплату штрафів (порушення були зняті на "Візир").

Як сказала начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмелевська, до ознайомлення з документами ДАІ не коментує розпорядження ГПУ.

Чи є шанс, що ДАІ відмінить "листи щастя"? Чи ж буде як із забороною даішникам ловити порушників по кущах? Заборонити-заборонили, але вони так і ховаються по трасах за будь-яким хоч трохи пристойним укриттям. Так, можливо, і фотографії з "Візиря" слатимуть, сподіваючись, що хтось не чув про заборону, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі