друкувати


Івано-Франківськ: "Тепла" війна триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 03:47:47
В Івано-Франківську протягом кількох днів точаться суперечки про майбутній опалювальний сезон. Днями відбулася зустріч керівників місцевих будинкових комітетів із новим головою місцевого "Теплокомуненерго" Ігорем Прокопівим.

Йшлося про ціни на тепло у майбутній опалювальний сезон та підготовку до нього технічного обладнання. На жаль представників міської ради на зустрічі не було. Комунальників про неї попередили також запізно. "Я сподіваюся, що ми з вами будемо співпрацювати,--наголосив Ігор Прокопів, незважаючи на складні економічні умови, намагатимемося якось допомагати одні одним". Згодом знову постало питання про розбіжності між одно та двоставковим тарифом, яке на сьогодні є розмінною монетою у протистояння голови міста Віктора Анушкевичуса та лідера "Громадського форуму" Юрія Солов’я. Мер Івано-Франківська каже, що двоставкові тарифи відповідають відповідним законам та застосовуються не тільки на Прикарпатті, але й в у багатьох містах України.

До речі, на нещодавній зустрічі з журналістами мер Івано-Франківська сам порушив це питання та назвав дії керівників "Громадського форуму" "політичним популізмом". Віктор Андрюсович вважає що таким чином пан Соловей веде з ним "нечесну політичну боротьбу" налаштовуючи проти нього мешканців міста. На його думку, двоставкові тарифи відповідають відповідним законам та застосовуються не тільки на Прикарпатті, але й в у багатьох містах України.

Наразі чимало івано-франківців просто відмовляються платити за тепло, мотивуючи це незаконністю встановлених тарифів. "Теплокомуненерго" працює цілий рік, отож і платити їм потрібно цілий рік. А ті кошти, які люди платять в неопалювальний сезон, забезпечують роботу підприємства. Коли ж взимку більше використовується газу, то, відповідно, у той період сплачується лише за спожите тепло. . У свою чергу представники "Громадського форуму" назвали заяву мера абсурдною.

А що ж в такій ситуації роботи споживачам? Керівники будинкових комітетів стверджують, що за їхніми підрахунками, вони переплачують по кілька сотень. А на багатоквартирний будинок, припадає по кількадесят тисяч переплат за рік. І ще якби обслуговування було належне? А такого, на жаль, немає. Наразі, аби зекономити кошти, планують реорганізувати "Теплокомуненерго", звільнивши більше півсотні працівників.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі