друкувати


Безробіття: На біржу зі сходом сонця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 02:55:22
В Івано-Франківську щодня різко зростає кількість безробітних. Люди, які втратили роботу, мусять щодня, із сьомої ранку, займати чергу, аби стати на облік у міському центрі зайнятості та взяти талони до своїх спеціалістів.

"Робочий день тут починається із восьмої ранку, — розповідають Коломия ВЕБ Порталу безробітні. — Щоб зареєструватися, треба поспішати, адже після десятої зареєструватися вже неможливо. Такий порядок. У черзі щонайменше тридцять-сорок чоловік". Працівники центру помітно нервують, що й відображається на безробітних.

За даними міського центру зайнятості на початку 2009 року у них було зареєстровано 1641 безробітний, у серпні цього ж року вже 2793. людей віком до 35 років — 1230. Сьогодні тут було особливо людно, адже прийшли ставати на облік 150 робітників, яких нещодавно звільнили з одного із підприємств міста. Люди скаржаться, що роботи особливо ніхто не пропонує, добре що допомогу по безробіттю таки платять. Працю спеціалісти радять шукати самим. Чимало людей, які стоять у черзі мріють про виїзд закордон. Та хоча й тяжче, але роботу знайти можна і отримувати за неї реальні гроші. А в Україні, кажуть, ще довго ніякого просвітку не буде.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі