друкувати


Обговорення Конституції Президента "для галочки"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 02:45:42
"Ініціатором обговорення суспільно-важливих питань має виступати сама громадськість, а не орган виконавчої влади", - переконаний голова Івано-Франківської міської організації Єдиного Центру, депутат міської ради Руслан Гусак.

"Круглий стіл" організований міськвиконкомом із обговорення проекту Конституції України, яку пропонує Президент Віктор Ющенко, перетворився на лекцію викладача-юриста Прикарпатського університету, - прокоментував засідання голова Івано-Франківської міської організації Єдиного Центру, депутат міськради Руслан Гусак. – Причому відсутність роздаткового матеріалу здивувала і самого лектора", повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної організації Єдиного Центру.

"Лекція затягнулась на тривалий час. Так що багато присутніх просто не дочекались обговорення. Сам лектор більше вказував на недоліки нової Конституції, ніж на її плюси, - розповів Руслан Гусак. – В одному з положень лектором навіть була виявлена загроза для Івано-Франківської області. Ефективного обговорення проекту змін до Конституції не відбулося взагалі".

За словами депутата, чинна Конституція однозначно потребує змін, що зумовлено необхідністю періодичного оновлення принципів суспільних відносин та механізму влади у державі. І ці зміни повинні бути погоджені з народом, тому і потребують широкого обговорення. "Але ініціатором такого обговорення має бути сама громадськість, а не орган виконавчої влади, який перетворив цей захід на ще одну "галочку" у своїй роботі", - підкреслив лідер Івано-Франківського Єдиного Центру.

Обговорити на форумі