друкувати


"Навіщо викрав мопед?"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 11:06:12
Оперативність та злагодженість дій працівників долинської міліції, а, зокрема, - підрозділу Державтоінспекції, днями стали запорукою розкриття вчиненого злочину за "гарячими слідами" та затримання підозрюваної особи в найкоротший термін. Неабиякою мірою такому результату посприяв й той факт, що потерпіла звернулася по допомогу до правоохоронців відразу після того, як виявила зникнення свого транспортного засобу.

Як повідомила жінка, що зателефонувала на номер "102", свій скутер вона залишила біля приміщення торгівельного павільйону хвилин на 20. Коли ж вийшла на вулицю, то від несподіванки на якусь мить завмерла. Усвідомивши, що не варто гаяти часу, подзвонила в міліцію. У райвідділі внутрішніх справ на повідомлення про угон відреагували негайно і вже за кілька хвилин виїзди з центральної частини міста були заблоковані постами ДАІ. Тож коли зловмисник на викраденому транспортному засобі наблизився до одного з них, його, як мовиться, тут вже чекали. При затриманні викрадач спробував було чинити опір працівникам міліції, але, зрозуміло, його намагання були марними.

На запитання правоохоронців "Навіщо викрав мопед?", затриманий пояснив, що просто забаглося "покататися". Те, що 33-річному мешканцеві одного з сіл Долинського району видавалося як звичайна витівка, насправді чинним кримінальним законодавство трактується, як злочин і передбачає покарання: у кращому випадку зловмисникові минеться солідним штрафом, у гіршому – кількома роками позбавлення волі. Дещо дивним видається й нерозуміння цією особою невідворотності належної відповідальності за вчинений злочин – свого часу він відбував покарання за скоєння майнових посягань.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі