друкувати


"Наша Україна" подарувала школам нові комплекти парт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 05:27:06
За ініціативи міської організації політичної партії "Наша Україна" та сприяння депутатів міської ради Івано-Франківська, що належать до ПП "Наша Україна", 25 шкіл обласного центру отримають нові комплекти шкільних парт.

Як зазначила директор ЗОШ № 4 Марія Семочко: "Зношеність шкільного обладнання в наших школах сягає понад 50%. У зв’язку із залишковим недофінансуванням освіти, що спостерігалося впродовж останніх років меблі в наших закладах освіти практично не оновлювалися. Наші діти навчаються за партами ровесницями незалежності нашої країни, а то й старших", повідомляє прес-служба МСНУ.

Кожен шкільний комплект на один клас коштує 8055 грн. Таким чином депутати-нашоукраїнці надали допомогу школам міста на суму 201375 грн. Ці кошти представники ПП "Наша Україна" виділили в рамках "Програми раціонального використання коштів депутатського фонду", що діє з ініціативи міської організації "Наша Україна" вже другий рік. Ця програма покликана сприяти прозорості використання коштів з депутатського фонду місцевої ради. Як демократична партія, що сповідує звітність перед своїми виборцями "Наша Україна" ще з 2008 року звітує перед громадою Івано-Франківська про суми, що виділяють депутати-нашоукраїнці та цілі, на які вони будуть використовуватися.

Так, зокрема, у 2009 році через "Програму раціонального використання коштів депутатського фонду" наступні галузі отримали допомогу: освіта, культура, медицина (загалом на суму понад 350 тис. грн). Окрім того депутати використали свої кошти для індивідуальної допомоги мешканцям Івано-Франківська

Якщо говорити про критерій вибору шкіл, то ще з початку весни усім директорам шкіл було запропоновано повідомити місцевий осередок "Нашої України" про потребу в нових меблях. Таким чином усі 25 директорів шкіл, що написали заяви про потребу в нових партах, отримали їх напередодні Дня знань.

"Школи міста отримали нові сучасні комплекти парт, що виготовлені за новими технологіями. Парти виготовлені таким чином, що можна регулювати їхню висоту під індивідуального учня. Це важливо, адже за останніми даними переважна більшість учнів хворіють на захворювання хребта, такі як сколіоз чи ін. Також важливо, що парти були закуплені у місцевого виробника Коломийського експериментального заводу "Прут", що належить до Міністерства освіти і науки України" - зазначив голова Івано-Франківської міської організації ПП "Наша Україна" Олег Коржак.

Незважаючи на фінансову кризу в 2009 році депутати ПП "Наша Україна" повністю профінансували із своїх депутатських фондів потреби освіти, медицини, культури. В 2010 році вони планують продовжити реалізацію даної програми не зменшуючи, а при можливості й збільшуючи обсяг фінансування.

Обговорити на форумі