друкувати


Івано-Франківськ: Рентген від влади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 03:31:57
В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні з’явився новий рентгендіагностичний комплекс "Опера Т-30" на три робочі місця. На це влада виділила з міського бюджету 750 тисяч гривень.

За словами завідувача рентген-кабінету Ігоря Соколовського, нове обладнання дозволять медикам проводити якісне обстеження пацієнтів з мінімальним опроміненням. "Раніше ми працювали з апаратурою ще радянського виробництва, і через неї було опромінення і для пацієнта, і для лікаря, – каже пан Соколовський. – Але новий апарат в десять разі зменшив цю дозу". Наразі апарат дозволяє лікарям обстежити кишково-шлунковий тракт, грудну клітку, черевну порожнину, кістки та суглоби. Окрім того, за його допомогою можна виявити виразку, рак та будь-які хронічні захворювання.

Як повідомив головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк, поки що схожих апаратів в Івано-Франківську просто нема. За рік тут можна провести до 15 тисяч обстежень. До речі, для пацієнтів міської лікарні огляд на новому медкомплексі —безкоштовний.

Під час урочистого презентації рентгенкомплексу міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що незабаром для міської лікарні буде ангіограм—апарат для дослідження судин, який вкрай потрібен місту.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі