друкувати


Краса дівчини… у парашуті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 03:27:30
На базі Кіровоградського авіаційно-спортивного клубу Товариства сприяння обороні України відбулися одразу два найбільші для вітчизняних парашутистів змагання – 59-й чемпіонат України з класичного парашутизму та Кубок України з класичного парашутизму.

Протягом чотирьох днів на аеродромі "Федорівка", що під Кіровоградом, чоловіки та жінки з усіх силових структур, різних авіаційно-спортивних та спортивних клубів України змагалися у точності приземлення та у вправах з індивідуальної акробатики, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У запеклій боротьбі перемогу у чемпіонаті України здобула спортсменка-парашутистка спортивної команди (з парашутних видів спорту) Повітряних Сил Збройних Сил України майстер спорту міжнародного класу прапорщик Ірина Корчмар. Також досвідчена парашутистка виборола і Кубок України з класичного парашутизму. Удвох з колегою по команді, майстром спорту України з парашутних видів спорту прапорщиком Тетяною Кузнєцовою, Ірина перемогла у складі жіночої команди у 59-му чемпіонаті України. У підсумку Кубок України з класичного парашутизму виграла представниця Повітряних Сил Збройних Сил України, а у чемпіонаті України серед жінок перемогу здобула жіноча команда Повітряних Сил.

Як розповів начальник спортивної команди (з парашутних видів спорту) Повітряних Сил підполковник запасу Сергій Казаков, цього року в чемпіонаті та Кубку України чоловіки-спортсмени зі складу команди у більшості були представлені у складі суддівської колегії. Так, серед суддів були найбільш досвідчені парашутисти України, працівники ЗС України майстри спорту України Анатолій Семенець, Олександр Нечехов та майстер спорту міжнародного класу Сергій Гулак. - У змаганнях честь чоловічої половини спортивної команди Повітряних Сил відстоював лише один майстер спорту міжнародного класу прапорщик Олександр Кутя, - розповів Сергій Казаков. - У нелегкій боротьбі він здобув друге місце серед чоловіків у чемпіонаті України з класичного парашутизму.

За словами старшого тренера команди полковника запасу Льва Батіщева, перемога далася представникам Повітряних Сил нелегко. - Невтішним залишається кількість тренувань, яку змогли провести спортсмени-парашутисти Збройних Сил України за умов обмеженого фінансування, - зауважив Лев Батіщев. - Під час підготовки до чемпіонату та Кубку України наші спортсмени тренувалися набагато менше, ніж їхні колеги з інших силових відомств та авіаційно-спортивних клубів. Причина одна - відсутність коштів на придбання пального для літаків. Втім, досвід армійців-парашутистів взяв своє, і перемогу вони здобули заслужено, - додав він.

Обговорити на форумі