друкувати


Ю.Тимошенко: Пенсії = прожитковий мінімум

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 05:59:23
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що мінімальна заробітна плата і мінімальна пенсія зрівняються з прожитковим мінімумом до кінця 2010 року. Про це вона заявила, відкриваючи позачергове засідання уряду, на якому планується остаточно затвердити проект державного бюджету на 2010 рік.

"Не дивлячись на те, що дуже складно під час кризи піднімати соціальні стандарти, ми все ж таки прислухалися до профспілок і ми зробили певні кроки, які дозволяють поступово піднімати соціальні стандарти і до 1 грудня 2010 року, по суті, вийти на ті параметри, на які не вийшов жоден уряд до нас. Тобто, прожитковий мінімум дорівнює мінімальній пенсії, дорівнює мінімальній заробітній платі і в повному обсязі запроваджується єдина тарифна сітка. Ми поставили перед собою таке завдання - з 1 грудня 2010 року і ми обов'язково це втілимо в життя", - сказала Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що проект Державного бюджету України на 2010 рік без підвищення соціальних стандартів у Верховній Раді розглянуто не буде, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі