друкувати


Останній акорд турнірів "Великого шолома"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 02:48:52
Сьогодні вночі закінчився один із найпрестижніших тенісних турнірів US Open.

Відкритий чемпіонат США є завершальним у сезоні турніром найпрестижнішої серії "Великого шолома". Саме перемога на US Open поряд із тріумфом на Australian Open, Roland Garros та Wimbledon є заповітною мрією кожного тенісиста.

Цей турнір подарував масу емоцій, вражень та несподіванок. Спершу жіночий одиночний розряд подивував своїми перепетіями. Порадувала українців своїм виступом Катерина Бондаренко, яка дійшла до чвертьфіналу. А головну надію американців було покладено, звісно, на сестер Вільямс. Проте вони обидві стали "жертвами" досвідченої бельгійки Кім Клейстерс, яка вже знала смак перемоги на цьому турнірі. Здобувши титул після більш, ніж двох років перерви, Клейстерс встановила унікальне досягнення турнірів серії "Великого шолома": ще ніколи власниця wild card (запрошення від організаторів, яке надається відомим учасникам чи співвітчизників з низьким індивідуальним рейтингом) не ставала володарем головного призу змагань найвищого рівня.

Головне тенісне видовище відбулося вночі. В фіналі зійшлися найдосвідченіший та найтитулованіший Роджер Федерер та наймолодший тенісист топ-десятки Хуан Мартін Дель Потро, який ще ні разу не був у фіналі турніру такого рівня. До цього матчу рахунок особистих зустрічей був невтішним для аргентинця та його вболівальників 6:0 на користь Роджера.

Перший сет розпочався із взяття подачі Хуана Мартіна і вже до закінчення його відчувалася повна перевага швейцарця. Здавалося б другий сет йде по сценарію першого, але аргентинський тенісист зміг повернути втрачений гейм на своїй подачі і виграв на тайбрейку з рахунком 7:5. Подальша гра вже тримала всіх вболівальників у великій напрузі. Третій сет зумів знову ж взяти Федерер, зробивши брейк. Далі події все набирали й набирали обертів. Ніхто вже не хотів поступатися і обом не бракувало мотивації (Дель Порто міг вперше стати переможцем цього турніру, а Федерер – шостий раз підряд). В наступному сеті справа знову дійшла до тайбрейку, де сильнішим знову виявився аргентинець (7:4). Останній сет виявився легким для Дель Потро і закінчив він його з рахунком 6:2. Загалом зустріч тривала п’ять годин.

Залишається лише привітати всіх тріумфаторів змагань та побажати терпіння, щоб дочекатися нового сезону і нових перемог.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі