друкувати


Франко/Станиславів запрезентують у рідному місті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 12:28:20
У четвер, 17.09 – у день "Золотого вересня" – в арт-кафе клубі "Химера" відбудеться презентація давноочікуваного 55 номеру незалежного культурологічного часопису "Ї" під назвою "Франко/Станиславів".

Цей номер цілком і повністю стосується неймовірного міста, міста загадкового і, без сумніву, найкращого – Івано-Франківська, колишнього Станиславова.

Розпочнеться презентація о 18:00 та відбуватиметься за участі Тараса Возняка – головного редактора часопису "Ї", Василя Іваночка, директора видавництва "Лілея-НВ" та інших творців журналу.

"Міста закладаються та зароджуються у місцях особливих. Для цього не достатньо якоїсь крапки на мапі. Це місце обов’язково має бути певним переходом, певною зміною якости терену. Це або край суходолу, що переходить у море, чи остання складка гір, що заникають у рівнині. Може бути затишна звивина ріки, або дельта, яку творять дві ріки, що зливаються воєдино. Инколи це межиріччя двох рік, які так і не відважуються розділити спільну долю…

…Станиславів зробив свою кар’єру саме як репрезентант гір на профанічній рівнині. Але і як репрезентант рівнини для пасма гір. Саме з рівнини з’являлася всяка влада, що невсипно наглядала за горами", - Тарас Возняк.


55 номер часопису "Ї" є визначним не лише своїм змістом, але й авторами, які його творили – це Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Іздрик, Володимир Єшкілєв, Степан Процюк, Іван Ципердюк. Окремі автори будуть присутні на презентації журналу.

Початок о 18:00!

Обговорити на форумі