друкувати


Соціальний проект: Ю.Соловей відкриває 5 дитячий майданчик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 12:19:04
За ініціативи Юрія Солов’я у нашому місті триває реалізація соціального проекту "Івано-Франківськ - для дітей".

12 вересня за сприяння Юрія Солов’я було встановлено дитячий майданчик у селі Хриплин. Цей ігровий майданчик став п’ятим, встановленим командою Юрія Солов’я від початку реалізації проекту.

За словами лідера Громадського Форуму, проблема з недостатньою кількістю та поганим станом дитячих майданчиків є надзвичайно болючою для нашого міста та приміських сіл: "Раніше багатоквартирні будинки проектувалися тільки за умови, що поруч буде збудована зона відпочинку. Сьогодні ситуація змінилася в гіршу сторону. Адже старі, встановлені ще у минулих роках майданчики майже повністю зруйновані, а на деяких територіях для ігор навіть побудували нові будинки, хоча це і не дозволяється законодавством. Саме тому Громадський Форум розпочав роботу з покращення інфраструктури і вже встановив п’ять дитячих майданчиків". - відзначає Юрій Соловей.

На звернення мешканців міста Громадським Форумом було встановлено дитячі майданчики за адресами: вул.Симоненка 16; Карпатська 10; Миколайчука 17в; вул.Вовчинецька 192 та у селі Хриплин.

Важливо, що й мешканці Івано-Франківська теж проявляють неабияку громадську свідомість і сприяють реалізації проекту. Так, під час робіт з встановлення майданчиків одні мешканці надавали власний робочий реманент, інші - безпосередньо допомагали активістам Громадського Форуму встановлювати гойдалки, дитячі драбинки і т.п. Також жителі мікрорайонів надають фінансову підтримку проекту у розмірі 20-30% вартості встановлених дитячих майданчиків.

Ініціатори проекту сподіваються, що новостворені майданчики стануть улюбленими місцями для сімейного дозвілля, адже завдяки проекту "Івано-Франківськ - для дітей" малеча отримає можливість гратися та розвивати свої фізичні здібності, а батьки матимуть затишні місця для відпочинку.

У той же час лідер Юрій Соловей висловив переконання в тому, що в нашому місті разом з новобудовами обов’язково повинні з’являтися і дитячі майданчики у відповідній кількості. Про це має подбати передусім міська влада.

Також, на його думку, в Івано-Франківську має бути розроблений чіткий механізм збереження дитячої інфраструктури, проте і громада міста теж повинна слідкувати за станом дитячих майданчиків.

Разом з тим, Юрій Соловей відзначив, що влада Івано-Франківська нині не вирішує і проблеми приміських сіл та не вживає ніяких заходів для покращення їхньої інфраструктури. Цю ситуацію, на думку лідера громадської організації, потрібно докорінно змінювати за допомогою ефективної взаємодії влади міста та приміських сіл.

Обговорити на форумі