друкувати


"Екологія Життя"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 10:52:41
Вчора, у перший день нового церковного року, який припадає на 14 вересня, Міністерство охорони навколишнього природного середовища України та Українська Греко-Католицька Церква спільно з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління провели у Києві круглий стіл на тему "Екологія Життя", присвячений екологічному святкуванню Дня Творця.

Екологічні дні молитви проходять з 1989 року з ініціативи Вселенського Константинопольського Патріарха Димитрія І у церквах православної, католицької та протестантської традицій. Їх мета — звернути особливу увагу на охорону дарованого Богом довкілля. З того ж часу в Європі розпочала свою діяльність Європейська мережа екологічної співпраці християн, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

"Спадщина Чорнобиля, жертвами якого стали мільйони наших співгромадян, безрозсудне нищення зелених легень України – лісів, виснаження внаслідок екстенсивного способу господарювання національного скарбу – родючих чорноземів, нагромадження промислових відходів та сміття, забруднення повітря та водоймищ, що досягли критичної межі, еколого-правовий нігілізм – все це тільки деякі окремі складові глибокої екологічної кризи, яку переживає сьогодні Україна", – наголошують організатори круглого столу. Вони інформують, що сьогодні 80% українців живуть у небезпечних зонах, тобто там, де забруднення повітря та води досягає критичного та небезпечного рівня для здоров’я та життя; екологічний фактор відіграє вагому роль у зниженні рівня імунітету та розвитку різноманітних захворювань.

Під час круглого столу відбулася репрезентація книги івано-франківського автора, керівника Бюро УГКЦ з питань екології Володимира Шеремети — "Екологічний дороговказ. Маленькі поради для великих змін", — повідомив Департамент інформації УГКЦ.

Обговорити на форумі